PinkPantheress – Heaven knows

публикувано на

|

гледания

и

коментара

В сферата на TikTok, където всяка завладяваща мелодия може да се превърне в тренд, PinkPantheress безспорно се превърна в звезда на алгоритмите. Едва на 22 години, певицата не просто успя да се възползва от предимствата на интернет ерата, но и остави своята следа върху развитието на поп музиката. Дебютният ѝ албум “Heaven Knows” затвърждава мястото ѝ на сцената, но и разширяват границите на жанра.

Записът бележи еволюция спрямо bedroom поп музиката, записана и продуцирана с GarageBand, която първоначално ѝ донесе признание. И докато тя продължава да бъде движещата сила зад кулисите, приноса на продуценти като Mura Masa, Count Baldor и Greg Kurstin отваря вратите към поредица от нови експерименти. Откриващите песни в “Heaven knows” звучат познато с трескавите drum n’ bass ритми и леките ‘kawaii’ вокали на PinkPantheress. С напредването на албума, обаче, става очевидно, че певицата не се страхува да излезе от зоната си на комфорт с по-сериозна R&B и поп основа и да демонстрира своята гъвкавост.

До голяма степен PinkPantheress отговаря на очакванията на своите фенове, като същевременно избягва от капана на монотонността и предвидимостта. За щастие, композициите са значително по-дълги от тези в mixtape-а ѝ “to hell with it” и това им позволява да се разгърнат по задоволителен начин. Лирически всяка песен предлага различна перспектива към съвременните взаимоотношения – от изследването на парасоциалните връзки в “True romance” до анализирането на модерните дигитални времена в “Nice to meet you” и преживяването на раздяла в “The aisle”. Най-силното парче тук е “Capable of love”, в което PinkPantheress се отдава на по-нюансирана динамика и сърфиране през различни жанрове – от hyperpop до рок.

Колаборациите често определят качеството и успеха на един албум. За щастие, “Heaven knows” няма проблем с това. Central Cee, Rema и Kelela се вписват в отличителното звучене на PinkPantheress и не разконцентрират от въздействието ѝ. Завършването на албума с “Boy’s a Liar Pt.2” с участието на Ice Spice  е не просто напомняне за успеха на песента в класациите, но и зареждащ завършек на проекта.

Въпреки че изпитваме носталгия към времената, когато изкуството на PinkPantheress беше значително по-DIY, “Heaven knows” е по-скоро еволюция за певицата, отколкото подчинение на правилата. Този албум вероятно ще се окаже важна глава от дълга и вълнуваща книга.

8/10

Слушайте в Spotify и Apple Music.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Завръщането на електроклаша

Годината е 2024 и носталгията, която дефинира тенденциите в модата, музиката и културата като цяло, започна да ни връща в средата на 2000-те години....

Скенер: Sting

Скенер е рубриката, в която LOUD преобръща дискографията на култов артист или група с богата история. Резултатът е разбор на творчеството и спестено време...

Vampire Weekend – Only God Was Above Us

През последните 15 години Vampire Weekend изпробваха редица подходи и стилове, но в същността си оставаха разпознаваеми. Въпреки че артистичните експерименти понякога рискуват да...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here