Kali Uchis – ORQUÍDEAS

публикувано на

|

гледания

и

коментара

Kali Uchis продължава музикалното си развитие с “ORQUÍDEAS” – испаноезичното продължение на замечтания и сексуален “Red Moon in Venus” (част от класацията на LOUD за най-добри албуми на 2023). Демонстрирайки културната си флуидност, певицата прескача с лекота между жанрове и езици и създава все така оригинални песни, които възпяват любовта и загубата.

Израснала между Съединените щати и Колумбия, Kali Uchis черпи вдъхновение от латино поп, хип-хоп и джаз легенди като Billie Holiday и Ella Fitzgerald. Кръстен на едно от най-разпознаваеми цветя в Колумбия, “ORQUÍDEAS” отдава почит на родовите корени на звездата, като задълбава в спецификите на латино стилове, като болеро, салса и регетон.

Заобиколена от звезден състав от гости (сензацията KAROL G, мексиканецът Peso Pluma, доминиканския рапър El Alfa, JT от City Girls и пуерториканеца Rauw Alejandro), Kali Uchis решава да заложи на по-директен подход, ориентиран към парти атмосфера и песенно начало. За разлика от “Red Moon in Venus”, който разчиташе повече на цялостното внушение и хомогенността, в “OREQUÍDEAS” песните функционират добре и като самостоятелни единици. 

Отнесеният диско удар “Igual Que Un Ángel” и регетон преработката на “No Hay Ley” вероятно ще се превърнат в хитове сред ЛГБТ+ общността, предвид инклузивните си текстове и бисексуалната идентичност на Kali. “Muñekita” пък залага на различни честоти и семплира емблематичното “Papi Chulo” на Lorna. Връхната точка на албума, обаче е болеро сингъла “Te Mata”, възпяващ емоциите на токсична връзка с драматизма на Amy Winehouse – несъмнено един от най-впечатляващите вокални моменти на Kali Uchis досега.

Докато “Red Moon in Venus” притежаваше духа на класическо R&B, “ORQUÍDEAS” е по-труден за категоризиране. Четвъртият албум на Kali Uchis сигнализира за амбицията ѝ да се превърне в един от главните герои на латино сцената – цел, която е напълно постижима на този етап.

8/10

Слушай в Spotify и Apple Music.

Сподели
Тагове

Препоръчваме:

Sia – Reasonable Woman

Кариерата на Sia започна преди повече от две десетилетия под звуците на acid jazz и downtempo електроника. В един момент, обаче, почти случаен обрат...

ZAYN – ROOM UNDER THE STAIRS

Кънтри и фолк едва ли са първите жанрове, които ви идват на ум, когато си помислите за ZAYN, но тяхното влияние е безспорно в...

Албумите на 2021 година

2021 година беше паметна. Докато изживявахме загубата на света такъв, какъвто го познаваме, изкуството ни даде възможност да забавим темпото, да се обърнем към...

Последни публикации

Подобни статии

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here